Acupunctuur Deurne

Acupunctuur in Deurne

Acupunctuur is een natuurlijke en effectieve therapie. In mijn praktijk in Deurne bied ik je een veilige en rustige plek waar we samen aan de slag gaan met je gezondheid. Ik kijk daarbij altijd naar het totaalplaatje: naar fysieke en mentale klachten. Daarbij neem ik niet alleen de symptomen mee, maar ook de oorzaak. Zodat je ook op de langere termijn vrij blijft van klachten.


BEHANDELING MET ACUPUNCTUUR

Persoonlijk behandelplan

Iedereen is uniek. Om een persoonlijk behandelplan te kunnen maken, bespreken we tijdens de eerste afspraak uitgebreid je klachten en je wensen. Ook bekijk ik je tong en voel je pols. Dit geeft mij extra informatie om de juiste diagnose te stellen en een plan op maat voor je te maken.

Het behandelplan bewaar ik in je dossier. Hierin leg ik de diagnose volgens de Chinese Geneeskunde in begrijpelijke taal aan je uit. Je krijg praktische tips waar je thuis mee aan de slag kunt. Soms geef ik advies om bepaalde supplementen of kruiden te nemen. Hiermee versterk je het effect van de acupunctuurbehandeling.

Ik geef in het plan ook een inschatting van het aantal behandelingen die je nodig hebt. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je klacht. Meestal start ik met een wekelijkse behandeling voor 4 weken om dan te evalueren en meer tijd tussen de afspraken te laten.


Behandeling


Tijdens de acupunctuurbehandeling lig je ontspannen op een luxe behandeltafel. Soms is het nodig wat kleding uit te doen, ik bedek je dan met een handdoek. Ik plaats ultradunne steriele naaldjes op acupunctuurpunten die ik speciaal voor jou samengesteld heb. Dit is vrijwel pijnloos. Bijna alle cliënten ervaren een acupunctuurbehandeling juist als erg ontspannend.


De werking van Acupunctuur

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) kent verschillende methodes, waaronder acupunctuur. Acupunctuur werkt op het niveau van energie, ofwel Qi. Met dunne, steriele naaldjes beïnvloed ik je energie en stimuleer ik je zelfgenezend vermogen. Ik maak daarbij gebruik van de wijsheid van jouw lichaam om je balans te herstellen. Op je lichaam bevinden zich namelijk heel veel acupunctuurpunten op energiebanen, die als boodschappers informatie doorgeven dieper het lichaam in.


Je kunt al heel snel tijdens en na de behandeling een eerste verandering voelen. Niet alleen in je lichaam, ook in je gedachten, je emoties. Veel mensen ervaren meteen een diepe ontspanning, meer zachtheid, vrolijkheid. Je zenuwstelsel krijgt meer ruimte; je gaat herstellen!!

Wil jij ook van je klachten af en meer energie?

Dan is acupunctuur echt iets voor jou.


Ik werk met de volgende TCG-disciplines:

  • Acupunctuur
  • Acupressuur
  • Balansmethode Dr. Tan (Acute Pijnklachten)
  • Cupping
  • Moxa
  • Neuro-/Schedelacupunctuur
  • Ooracupunctuur
  • Pols- en enkel acupunctuur
  • Vijf Elementen Acupunctuur


Hoeveel behandelingen

Hoe veel behandelingen zijn er precies nodig? Dat is een veelgestelde vraag.


Energie beweegt zo snel als het licht, maar de weefsels van je lichaam hebben meer tijd nodig om zich aan te passen.Vaak ervaar je al tijdens, of snel na de behandeling dat er iets verandert aan je klacht. Dat is enorm motiverend. Voor een blijvende verbetering zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld komen mensen rond de 4 tot 6 behandelingen bij me voor één klacht.

Die tijd is vaak nodig voor er een voelbare verandering. Soms is dit voldoende, maar de meeste mensen komen daarna terug voor ‘onderhoud’. Bijvoorbeeld eens in de zes weken, of ieder kwartaal. Af en toe is een klacht na één behandeling weg, en dan ben ik net zo excited als jij!


Chinese geneeskunde is een holistische benadering; onze gezondheid wordt beïnvloed door alles in ons en om ons heen. Om je goed te blijven voelen is het soms raadzaam om kleine aanpassingen te doen in je leefstijl waardoor je klachten niet terugkomen. Daar gaan we ook naar kijken wanneer je hier bent.


Acupunctuur & de Wetenschap


In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) voor het eerst een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. In 2003 volgde een herziene versie. In 2017 publiceerden twee Australische onderzoekers een grote literatuurstudie, waarin zij de effectiviteit van acupunctuur beoordelen.

Bekijk hier "The Acupuncture Evidence Project" .