Acupunctuur Deurne

Specialisaties


Bij praktijk AVA gebruiken we hoofdzakelijk twee bijzondere acupunctuurmethodes. 


Dr Tan Balans Methode

Pijnbestrijding met distale acupunctuur

Bij Praktijk AVA begrijpen we de impact van pijn op de kwaliteit van leven. Daarom bieden we de Dr. Tan Balans Methode aan, een effectieve aanpak die snel resultaten oplevert. Deze wereldwijde toegepaste balansmethode is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde.Acugraph

Meten is weten!

In mijn praktijk werk ik met de pols- en tongdiagnose maar heb sinds kort nog een zeer handige tool: de AcuGraph. De Acugraph is een digitaal meetsysteem, dat de energetische waarden van de lichaamsmeridianen kan meten en analyseren. 


Extra behandeltechnieken

Moxa


Moxa therapie, een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, is een ander benaming voor het bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en staat bekend om haar verwarmende werking. Het kruid kan op verschillende manieren worden toegepast. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid worden geplaatst, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen.

MOXA & STUITLIGGING


*

Moxa-therapie maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa-therapie wordt ingezet om een baby die in stuit ligt, uit zichzelf, te laten draaien. Moxatherapie kan ook ingezet worden wanneer een kindje overdwars ligt. Het is het beste om rond de 33 weken zwangerschap met moxatherapie te starten om zo de kans op een natuurlijke draaiing voor 36 weken zwangerschap te vergroten.

*


Guasha


Guasha is een natuurlijke schraaptechniek, waardoor afvalstoffen en toxines die in het lichaam aanwezig zijn, worden losgemaakt. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding en energiestroom in je lichaam.


Guasha kan jou helpen bij de volgende klachten:

Griepklachten, rugklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, stress/burn out, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest, chronische vermoeidheid.

Cupping


Cupping ken je waarschijnlijk van die rode stippen op de rug van veel zwemmers tijdens de Olympische Spelen. Vuurcuppen is een oud gebruik waarbij blokkades worden opgeheven door de huid vacuüm te zuigen met glazen cups. Het verlicht spanning en ruimt ontstekingen op.


Cupping kan jou helpen bij de volgende klachten:

Griepklachten, rugklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, stress/burn out, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest, chronische vermoeidheid.